Bissie HELLIG FJELL brosje-anheng

kr 3.894,00

Bissie – Hellig fjell – Klemet – Okstindan

Brosjen – anheng er smidd oval med blankpolert symbol, oksidert rundt symbolet for å fremheve det og med en liten blankpolert gullklump (som en sol) som dekorelement.

Bissie-Helligfjell-Samisk
Bissie Brosje i 925 sølv med en lite gullsol

 

2 på lager (kan restbestilles)

Beskrivelse

Bissie er den sydsamiske benevnelsen for «Hellig fjell».  Symbolet er fra en runebomme (trolltromme) funnet i Okstindområdet.  Smykkekolleksjonen ble laget i forbindelse med Klemetspelet i 2015, historien om den legendariske Klemet Persson som levde i fjellet og bodde under en steinheller med familie og husdyr.

Anhenget er designet og produsert av Merete Mattson, i 925 sølv, med en liten gullklump (i 585 gull) som en sol inni symbolet. Den ovale formen er smidd i en liten bue og har oksidert overflate, slik at det blankpolerte symbolet skal komme bedre fram.  Hempen og nålen er på baksiden, slik at den ikke forstyrrer formen.  Som anheng passer det med både lærkjede og sølvkjede.

Bissie (Saiva) is the Sami symbol for Holy Mountain. The jewelry collection is based on a symbol form a Runebomme (shaman drum) from Okstindan where the Sami Klemet was living (a 100 years ago). The jewelry collection was made in association with Klemetspelet in 2015 where Merete Mattson was the main exhibitor.