Bissie HELLIG FJELL ovalt anheng med granat

kr 1.410,00

Bissie (saiva) samisk symbol
Anheng med samisk symbol – Hellig fjell

Bissie – Hellig fjell – Klemet – Okstindan

Anheng smidd oval med blankpolert symbol, oksidert rundt symbolet for å fremheve det og med en liten fasettslipt granat som dekorelement.

 

5 på lager (kan restbestilles)

Beskrivelse

Bissie er den sydsamiske benevnelsen for «Hellig fjell».  Symbolet er fra en runebomme (trolltromme) funnet i Okstindområdet.  Smykkekolleksjonen ble laget i forbindelse med Klemetspelet i 2015, historien om den legendariske Klemet Persson som levde i fjellet og bodde under en steinheller med familie og husdyr.

Anhenget er designet og produsert av Merete Mattson, i 925 sølv, med en liten granat inni symbolet. Den ovale formen er smidd i en liten bue og har oksidert overflate, slik at det blankpolerte symbolet skal komme bedre fram. Det er mye granater i fjellene i området, derfor valgte jeg den som dekorelement.  Hempen er på baksiden, slik at den ikke forstyrrer formen.  Passer med både lærkjede og sølvkjede.

Bissie (Saiva) is the Sami symbol for Holy Mountain. The jewelry collection is based on a symbol form a Runebomme (shaman drum) from Okstindan where the Sami Klemet was living (a 100 years ago). The jewelry collection was made in association with Klemetspelet in 2015 where Merete Mattson was the main exhibitor.