Rabot-hytta liten smykke

kr 659,00

Rabot-hytte lite smykke med kjede
Rabot-hytte lite smykke i 925 massivt sølv. Designet og produsert av M.Mattson

Beskrivelse

Smykket er designet og produsert i 925 massivt sølv av gullsmed Merete Mattson i samarbeid med Hemnes Turistforening og Hemnes Kommune (se gjerne visitokstindan.com/rabothytta/). Dette smykket har en liten hytte i front (halsgrop) og ankerkjede med justerbar lengde 42 – 46 cm.

Alle råstoffer (edelmetaller) til smykkeproduksjonen er levert av Norske produsenter og restmaterialer blir returnert og raffinert på nytt, bærekraftig og miljøvennlig.

Rabot-hytta, Norges fineste ubetjente turisthytte,

Stemt fram av turglade nordmenn sommeren 2020!

Rabothytta, DNT-hytte nr. 500, ligger på 1200 m.o.h., like ved brekanten i Okstindanmassivet og med nydelig utsikt helt til Helgelandskysten. Den har en robust arkitektur og en unik design, som i kombinasjon med den spektakulære naturen, gir følelsen av å være «ute inne».

Rabothytta åpnet i 2014 og er signert de kjente arkitektene Jarmund/Vigsnæs AS. Den er bygd på dugnad av Hemnes Turistforening, en liten forening som kun hadde rundt 300 medlemmer da de startet dette ambisiøse prosjektet. Navnet stammer fra Fridtjof Nansens gode venn, franskmannen Charles Rabot, som i 1883 var en av førstebestiger på Oksskolten sammen med samen Klemet.