MereteMattson-portrett

Om designer

Velkommen til presentasjon av Gullsmed Merete Mattson sine smykkekolleksjoner som er inspirert av Nord-Norsk natur og kultur.

Merete Mattson er smykkedesigner og gullsmed fra Nordland med verksted og butikk helt nede i sjøkanten på Hemnesberget. Som resten av Nord-Norge er det også her kort vei mellom høgfjell og fjord, noe som inspirer henne i sitt daglige virke.  Fra arbeidsbenken ser hun utover fjorden og opp på fjellene, helt opp til Okstindbreen (kanskje Norges eldste isbre) som ligger ved Nord-Norges høyeste fjell.

Naturen er den største inspirasjonskilden til smykkedesign, kombinert med kulturhistorie, bidrar dette ofte til spennende historier som skaper ideer til nye kolleksjoner.  Meretes produksjon er forankret i det som står hennes hjerte nært, og dette er vesentlig for at produktene skal fremstå med et troverdig uttrykk. Organiske former er ofte å se i hennes design og da blir ambolten tatt i bruk for å skape form og bevegelse i smykkene.

Mattson er stadig med på konkurranser og utstillinger, der det ofte er et tema man må forholde seg til, noe som bidrar til nye utfordringer og nytenkning.  Som gründer jobber hun intuitivt og er konstant på jakt etter videreutvikling og nye ideer.

Samtlige av smykkene som leveres fra hennes butikk, er designet av Merete Mattson og håndlaget på verkstedet på Hemnesberget.

Hun har gullsmedutdannelse er fra PLUS-skolen i Gamlebyen i Fredrikstad.

Medlem av Norsk Gullsmedforbund, Norwegian Association of Jewellery Designers, Norske Husflidhåndverkere avd. Nordland, Ranaregionen Næringsforening, Okstindan Natur- og kulturpark og flere andre nettverk.

Har deltatt på flere prosjekt i regi av/med Innovasjon Norge, bl.a. FRAM kulturbaserte næringer på Helgeland 2010, Kvinnovasjon 2010, Made in Nordland Produktutvikling 2014, Forprosjekt Okstindan Natur og kulturpark, Forprosjekt Kvinnenettverket Gylne Muligheter i Hemnes 2015 og Opp Hemnes, næringsutvikling i Okstindan Natur- og kulturpark  (Innovasjon Norge/Mimir)

I 2016 designet og produserte Mattson smykke og slipsnål til Gruben Menighet i forbindelse med Kirkens 50-årsjubileum.

Hun vant en nasjonal konkurranse i Norwegian Association of Jewellery Designers, med en tiara til Dronning Sonja.

Ordførerkjede til Hemnes Kommune i 2016 ble designet og produsert av gullsmed Merete Mattson.

Hemnes Kommunes slagord: «Skaperglede mellom smul sjø og evig snø» passer utmerket 🙂

VELKOMMEN TIL EN HYGGELIG HANDEL!