Om designer

Velkommen til min presentasjon av mine kolleksjoner som er inspirert av Nord-Norsk natur og kultur.

Jeg er en smykkedesigner og gullsmed fra Nordland med verksted og butikk helt nede i sjøkanten på Hemnesberget. Som resten av Nord-Norge er det også her kort vei mellom høgfjell og fjord, noe som inspirer meg i mitt daglige virke.  Fra arbeidsbenken ser jeg utover fjorden og opp på fjellene, helt opp til Okstindbreen (kanskje Norges eldste isbre) som ligger ved Nord-Norges høyeste fjell.

Naturen er min største inspirasjonskilde til smykkedesign, kombinert med kulturhistorie, bidrar dette ofte til spennende historier som skaper ideer til nye kolleksjoner.  Min produksjon er forankret i det som står mitt hjerte nært, og dette er vesentlig for at jeg skal fremstå som troverdig i mitt uttrykk. Organiske former er ofte å se i min design og da blir ambolten tatt i bruk for å skape form og bevegelse i smykkene.

Jeg er stadig med på konkurranser og utstillinger, der det ofte er et tema man må forholde seg til, noe som bidrar til nye utfordringer og nytenkning.  Som gründer jobber jeg intuitivt og er konstant på jakt etter videreutvikling og nye ideer.

Samtlige av smykkene som leveres fra min butikk, er designet av meg og håndlaget på verkstedet på Hemnesberget.

Min gullsmedutdannelse er fra PLUS-skolen i Gamlebyen i Fredrikstad.

Jeg er medlem av Norsk Gullsmedforbund, Norwegian Association of Jewellery Designers, Norske Husflidhåndverkere avd. Nordland, Ranaregionen Næringsforening og flere andre nettverk.

Jeg har deltatt på flere prosjekt i regi av/med Innovasjon Norge, bl.a. FRAM kulturbaserte næringer på Helgeland 2010, Kvinnovasjon 2010, Made in Nordland Produktutvikling 2014, Forprosjekt Okstindan Natur og kulturpart, Forprosjekt Kvinnenettverket Gylne Muligheter i Hemnes 2015.

I 2016 designet og produserte jeg smykke og slipsnål til Gruben Menighet i forbindelse med Kirkens 50-årsjubileum.

Jeg designet og produserte også ordførerkjede til Hemnes Kommune i 2016.

Hemnes Kommunes slagord: «Skaperglede mellom smul sjø og evig snø» passer meg utmerket 🙂

VELKOMMEN TIL EN HYGGELIG HANDEL!